RUTTE ER ZIJN MAAR 2 OPTIES RONDOM MH 17. uit Want to now 30 Oktober 2014 door Guido

Langzaam maar zeker verandert de tone of voice van de commentaren op de wijze van aanpak door de Nederlandse regering van het onderzoek naar de oorzaken van de mh 17 crash. Hoe is het mogelijk dat er een labbekakkerige aanpak en de dito houding te zien is. En wie is er eigenlijk wel tevreden met deze aanpak, Zijn dat de Amerikanen die we niet meer horen en die kennelijk volledig in hun sas zijn met de aanpak van partner Rutte en zijn voormalige collega Frans Timmermans. De schandalige verspreking van deze laatste in het progamma Pauw over het zuurstofmasker, toont aan hoe afstandelijk de Nederlandse regering staat ten opzichte van de nabestaanden van de ramp, in tegenstelling tot de beloftes van Mark Rutte vlak na de crash, lijken ook deze beloftes op loze verkiezings-retoriek waarvan gebleken is dat Rutte net zo makkelijk keiharde leugens op de mat legt, als hij een boterhammetje eet.

De website geen stijl verwoordde het op deze wijze; Eindelijk begint de collectieve en Pr gestuurde respectvolle benadering van MH.17 plaats te maken voor meer en hardere openlijke kritiek op het falen van Nederland. Onder de deken van rouw die over het MH 17 dossier gerapporteerd lag, woedt een heleboel internationale onvrede en zelfs kritiek. En zelfs de staatsgezinde redactie van NPO, Nieuwsuur durft het nu eindelijk aan om daar repo,s over te maken. Gisteravond (29 Oktober) werd in 15 ontluisterende minuten de aanpak van Rutte met een paar gerichte schoten neergehaald. De Oekraiense ambassadeur een Oekraiense legerwoordvoerder, de politieke leider voor de Separatisten en de Maleisiers. Allemaal zeiden ze hetzelfde: Nederland had met de Separatisten moeten bellen, Met Rusland moeten onderhandelen, De rampplek moeten opeisen en deze veilig moeten stellen. En Nederland deed en doet als leider in het onderzoek simpelweg niet genoeg. De ambassadeur noemt het zelfs een morele plicht die Rutte verzuimd heeft. Nederland volgde liever de methode Timmermans; Diplomatie was belangrijker dan daden. Naar buiten toe werd in zorgvuldig geregistreerde pers momentjes met de minpres en via gladde multilnguale media-optredens van Timmermans de schijn van voortvarendheid opgehouden.

Dat beeld is eindelijk aan het verkruimelen in Binnen en Buitenland. Het MH 17 onderzoek is een flop en een puinhoop na 3,5 maand staat Nederland met lege handen, En nu moet Bert Koenders notabene de politieke aartsrivaal van Timmermans het dossier naar een goed einde brengen. Kortom de onderste steen hangt inmiddels als een Molensteen om mark z,n nek. En het is maar de vraag hoe lang zijn rubberen ruggengraat dat gewicht kan dragen.

Ook de redactie van het progamma Nieuwsuur is inmiddels kritischer geworden op de houding van Rutte en consorten met name de schandalige vooroordelen naar de rebellen in Oost Oekraine die door de VS(zonder enig bewijs) als schuldigen waren aangewezen, gaat Rutte nu opbreken. Deze mensen in het oosten van de Oekraiene blijken vanaf het begin hun medewerking te hebben gegeven, Maar tegelijkertijd zijn ze zwart gemaakt en vals beschuldigd van de meest verschrikkelijke zaken zoals lijkenplundering etc. vervolg hieronder.

Het was met name het telegraafje dat zich als zwarte gids in het betweterland naar voren schoof met de kop; Moordenaars! Kijk naar deze uitzending van nieuwsuur en dan met name op de houding die Mark Rutte uitstraalt wanneer hij spreekt over het niet onderhandelen met de Separatisten. Let wel er was (en is) nog geen enkel bewijs dat deze mensen aanwees of aanwijst als schuldigen. kijk op minuut 3 hoe Mark Rutte in een persconferentie politiek boven waarheidsvinding stelt, zijn vooroodeel tegen de Separatisten en het halen van een wit voetje bij de pro-westerse regering in Oekraiene en indirect bij de VS, was kennelijk groter dan Waarheidsvinding.

Maar Mark Rutte, als dan blijkt dat je ook ontevreden bent over het optreden van je maatjes; Het Oekraiense leger dan neem je toch het initatief in eigen handen.

En deze houding van Rutte en Timmermans blijft zich maar voortzetten, Want alsnog kan gebeuren, wat had moeten gebeuren zeker met de toezeging van beide kanten om te gaan repatrieren.Of komt nu ineens de dubbele tong van de Oekraieners in Kiev aan het licht, zoals de Nederlandse regering inmiddels diplomatiek verwoord heeft. Want volgens de Nederlandse regering had de regering in Kiev wel degelijk bezwaren dat Nederland zou gaan onderhandelen met de Separatisten.

Wat voor dubbelspelletje speelt hier. Wat voor adviseurs zitten achter dit politieke spel van Kiev. En waarom heeft het duo Rutte en Timmermans geluisterd naar het bezwaar van Kiev om met de separatisten te gaan onderhandelen Gaat het om het pleasen van Kiev-VS  of om de onderste steen boven te krijgen.

Rutte er zijn maar 2 Opties rondom MH 17.

Er zijn in onze ogen maar 2 opties in het kader van het onderzoek naar de oorzaken van de MH 17 Crash. Want wat is hier in hemelsnaam aan de hand Mark Rutte. Je hebt een proces aan je broek van de nabestaanden wegens nalatigheid. Je laat een bevriende natie, namelijk Maleisie volledig in het hemd staan als partner in het onderzoek. Je laat het moreel afweten door de VS het vuur aan de schenen te leggen om met (Sateliet-Bewijsmateriaal te komen. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar en daar gaat het in dit artikel over; er speelt natuurlijk heel simpel iets heel  anders want in onze ogen zijn er namelijk maar 2 opties; Namelijk Mark Rutte je speelt in het kader van het MH 17 onderzoek en vootgang of het spel netjes en vanuit morele en ethische basis en neemt de leiding hierin, Of je speelt het politieke spel zoals je dat zo graag speelt; Vanuit een verborgen motivatie.

Inderdaad een politiek spel rondom een neergehaald verkeersvliegtuig met bijna 300 onschuldige mensen aan boord en natuurlijk zijn dit harde woorden, Maar hoe ingewikkeld kun je dit hele verhaal maken, zo moeilijk is het toch niet. Want hoe is het mogelijk Oekraiene als partner in het onderzoek dat je als Nederlandse regering een deal afsluit waarbij het officiele onderzoek naar de crash met de MH 17 gedaan wordt met partners waarbij een van de partners; Namelijk de regering in Kiev heel simpel weleens de schuldige zou kunnen zijn of andersom  gezegd niet onschuldig kan worden verklaard. En dat niet alleen. Het blijkt dat de partners in dit onderzoek ook nog eens de mogelijkheid hebben om hun veto uit te spreken over de conclusies van het onderzoeksrapport. Dus mocht er straks bewijs zijn dat Kiev achter het neerhalen zit bewust of onbewust dan kan Porochenko (en zijn VS maatjes) weigeren het onderzoek openbaar te maken.

Waar blijft de VS met haar bewijs. Waarom wordt het vuur nog steeds niet aan de schenen gelegd van de moord en brand schreeuwende VS regering om satelietbeelden van de ramp te overleggen. Ze wisten het toch allemaal zo zeker zelfs dat CNN al was ingeseind over de daders. Waarom komt de VS hier zelf niet mee uit de snelle reactie van Obama vlak na de ramp dat Putin geen blaam trof kunnen uitmaken dat er iets heel anders speelt dan de betrokkenheid van Rusland en de separatisten. wat voor MH17 idiotie is het als je de officiele woordvoerder van het Witte-Huis vertelt dat journalisten en de wereld maar op social-media moeten kijken voor bewijs van de aanslag, En dat je als de VS wel met bewijs mag komen, lijkt ons duidelijk toch. Wannneer je het presteert direct na de ramp met dit soort krantenkoppen te komen. zie onder.

Wat is er mis met het contact met Rusland uit naam van de nabestaanden. We zijn nu drie maanden na de ramp. Waarom is de russische regering nog stees niet officieel gevraagd om hun satelietbeelden te laten zien, deze te overhandigen Als de VS het dan verdomt. Is het vooroordeel dat dit in de weg staat. Is het niet het Telegraafje dat met zijn moordzuchtige kop de stemming bepaalde van de Nederlandse regering. Het kan toch niet zo zijn dat je, je niet sterk genoeg voelt als regering om namens de nabestaanden jezelf boven de partijen te stellen. En laten we daar nu eens duidelijk over zijn; Er is sprake van drie partijen.

Allereerst zijn wij er als Europa, Dan is er de VS die tot haar nek in de Oekaiense regering van Poroschenko zit en tot slot is er Rusland waarbij je dan de pro-russische separatisten voor het gemak onder deze partij schaart.Waarom lopen we (weer) aan het handje van de VS en pakken we onze eigen Europese soevereiniteit niet op. En waarom Mark Rutte moet er een beicht de wereld in, Dat je op een internationale Top, druk op Poetin hebt uitgeoefend.

Waarom wordt Maleisie uitgesloten van betrokkenheid in het onderzoek.

Maleisie is boos. Het wordt namelijk uitgesloten bij( De voortgang) van het onderzoek. Kijk dat is nou niet echt een diplomatieke uitspraak die de Maleisi regering doet, Maar als een land dit doet heb je het als Patner wel eg bont gemaakt meneer Mark Rutte. En wat blijkt uit inmiddels steeds transparantere achtergronden, Premier Najib Razak van Maleisie onderhandelde wel direct met de rebellen met als resultaat dat zijn land snel de zwarte dozen veilig kon stellen.

De regering van president Poroschenko had daar geen bezwaar tegen. Maleisi tekende zelfs formele documenten met de Volksrepubliek Donetsk maar die hadden geen politieke of wettelijke concequenties. als het werkt vinden wij dat prima zegt minister Klimkin van Buitenlandse zaken.

Waarom ligt het onderzoek uberhaupt stil

Enkele dagen geleden was het al in veel sociale media te lezen; Het bericht afkomstig uit Maleisie dat het onderzoek pas in April 2015 veder zou gaan op de plek van de crash. En inderdaad heeft het internationale onderzoeksteam ondertussen nog steeds geen onderzoek gedaan op de rampplek heeft onze minister van Defensie ook al gemeld dat het zomaar mogelijk is dat het inerdaad pas in April 2015 zal zijn dat het onderzoek weer wordt opgepakt.

Wel heeft Nederland pas geleden nog persoonlijke bezittingen van passagiers van MH 17 opgehaald. In een reactie zegt de Maleisise ambasadeur in Nederland Fauzia Mondtaib dat haar land ook niet bij deze operatie betrokken was en daarover bijzonder gefrusteeerd is. We zijn ondanks herhaald aandringen van onze kant niet betrokken bij het gezamenlijke onderzoeksteam dat door Nederland werd geleid.En dat terwijl het om onze Nationale luchtvaart-Maatschappij gaat. We willen recht doen aan de slachtoffers die omkwamen bij de ramp.

Waarom de afstandelijke houding van de Nederlandse regering.

Alle pogingen van Rutte en collega-ministers ten spijt om betrokken en warm over te komen is er voor velen geen enkele empathie meer te bespeuren In het gedrag van Rutte richting de nabestaanden. Waarom is Rutte zo afstandelijk geworden, en worden alle zaken rondom onderzoek doorverwezen naar de onerzoeksraad voor veiligheid, Terwijl Rutte nu juist het initatief naar zich toe zou moeten trekken nu vriend en vijand het erover eens zijn dat er leiding moet komen aan de zwalkende voortgang van het onderzoek.

Als het mogelijk is om 9 m,3  bezittingen op te halen waarom dan geen vliegtuigwrak onderdelen.

Een paar weken geleden op maandag 13 oktober werden er plotseling kennelijk als gebaar van goede wil persoonlijke bezittingen bij elkaar gezocht door een onderzoeksteam van de lokale Oekraiense bevolking die nauwelijks een strobreed in de weg gelegd werd. Deze lokale hulpverleners vonden die maandag o.a. kleding, koffers, post, paspoorten, creditcards, sieraden, knuffels en foto,s. Dit zijn spullen die voor nabestaanden emotionele waarde hebben. Daarom zijn we blij dat het gelukt is om deze persoonlijke bezittingen te verzamelen aldus de leider van de repatrierings-missie Pieter Jaap Aalsberg.

En wat blijkt na dit gebaar van goede wil"De deur gaat weer op slot" De 4 Nederlaners die bij de inzameling waren zijn teruggekeerd naar Charkov. Aalsberg hoopt zo meldde het Ministerie van Deensie dat de lokale hulpverleners snel weer het rampgebied in kunnen gaan om meer spullen van slachtoffers te verzamelen. Maar tegelijkertijd de stop erop. Tegelijk ben ik realistisch. het is een onveilig gebied het inzamelen van goederen rond Roszypne en Grabovo was gisteren het maximaal haalbare. En dan eindigt het bericht van defensie met de inmiddels gebleken verschrikkelijke dooddoener; Er wordt van dag tot dag gekeken of het mogelijk is naar de rampplek te gaan.

De vraag is natuurlijk heel simpel op wat voor criteria Aaldersberg zijn beslissingen stoelt om wel of niet te gaan (verzamelen) want als je 2 Vrachtwagens met bezittingen kunt verzamelen, is het toch ook mogelijk om eventuele vliegtuig-onderdelen alvast te repatrieren kleine onderdelen die alvast (voor april 2015) verzamelden en eenvoudig naar Nederland worden overgebracht voor onderzoek! Met name het cabinestuk waar de grote schade aan te zien is, of het heel vleugeldeel waar de kogel en-of Schrapnelgaten te zien zijn. Hoe moeilijk kun je het jezel maken. vervolg hieronder.

 

En dan is er de Tweede optie; Het politieke spel

Tja, Het gaat er bij ons niet in dat Mark Rutte en zijn ministers niet de potentie en intelligenti hebben te zien wat voor resultaten hun huidige houding teweeg brengt. Het gaat er bij ons niet in dat deze Mark Rutte niet de brutaliteit en de internationale daadkracht zou hebben om de leiding te nemen die wereldwijd van hem wordt gevraagd.

Mark Rutte en zijn ministers zijn er zich naar onze mening dus terdege van bewust dat deze weerstand uit de bevolking zou komen en uiteindelijk ook van de grote nieuwsmedia. Daarom ligt er vanuit deze gedachte dan ook een andere nog onzichtbare reden achter deze diplomatieke naive houding.  Deze vertragingstactiek wat die reden is daar kunnen we voorlopig alleen maar naar raden.

Er is bijvoorbeeld meer inormatie bekend bij Rutte en Ministers over de ware toedracht van de ramp, Informatie die bijvoorbeeld de hele anti-Rusland-Hype als een boemerang kan laten terugkeren op de Westerse landen, En dus ook op Nederland.

Tekenden Mark Rutte en Frans Timmermans wellicht een geheimhoudings-verklaring Waarom is dit onderzoek in de pers zo weinig naar voren gekomen. Het verklaart precies de houding die Rutte c.s. nu tentoon spreiden. Geheimhouding is wel degelijk een optie.

Probeert Rutte letterlijk met man en macht het bekend worden van deze werkelijke oorzaken tegen te houden. Dat zou natuurlijk de vertragingstactieken verklaren want waarom al begin oktober verklaren dat je pas weer in april 2015 verder gaat zoeken. Dat eerst ontkennen en vervolgens na publicatie in Maleisische kranten toch toegeven dat het wel eens april 2015 kan worden. Als dan de officiele reden is, dat dit komt doordat de winter die binnenkort in oost oekraiene in gaat vallen is dat dan geen reden om met man en macht nog te gaan proberen voor de winter nog met onderzoeks stappen verder te gaan.

En in hoeverre gaat het onderstaande teletext bericht van 17 oktober in de uitspraken van oekraiene; De separatisten Maleisie en alle andere betrokkenen die van de week hun mond opendededen in de reportage van nieuwsuur, meneer mark rutte zelf die geen fluit uitvoert. Waarom niet.

Want hoe kan het dan dat nu ineens de Hoodoficier van Justitie; Fred Westerbeke van de week meldt dat hij Rusland zal vragen om satelietbeelden van de crash. Dat is kennelijk nog niet eerder gebeurd. Dus hoe kan Putin dan niet meewerken. Pure Pr praat dus. dit bericht om een beeld van een actieve betrokken premier te creeren. Helaas we hebben even geen zin in deze spierballentaal.

Het hele verhaal krijgt voor ons langzaam maar zeker een heel mistroostig karakter en bovendien komt er een bedompt luchtje omheen te hangen van een grote doofpot. Einde.